Kompromissens offer....

Ensam är starkast heter det. Men vår historia tyder på att man kan inte överleva om man lever i isolerat. Civilisationer har byggdt upp baserade på samexistens mellan liktänkande. Då oliktänkande även de har fått ta del av gemenskapen, har de fått göra detta till ett pris. 

"Kuvas eller Krossas", med dessa ord regerade historiens största erövrare, Djingis Kahn sitt riket. Om en oliktänkande inte kuvade sig inför hans arme, krossades motståndet tills det var kuvat. Så fort detta skedde så tilläts inga av krigets grymheter inom Djingis murar. De liktänkande och oliktänkande skulle leva sida vid sida.

Som på Djingis Kahns tid, kuvas och krossas människor fortfarande dagligen. Det finns flera parter involverade i alla situationer vi dagligen finner oss i. Likaså finns det även intressekonflikter i nästan allt vi dagligen tar oss an . Ett kollektivt samlingsord för att lösa dessa intressekonflikter är just kompromiss. En kompromiss är sällan en balasnräkning mellan för och nackdelar för alla parter involverade. Snarare en parts förmåga att se efter sina egna intressen på ett sådant sätt att motparten kuvas. Vi är alla kompromissens offer... 

Till vilken grad avgörs bara av vår egen förmåga att balansräkna för- och nackdelar så att vår motpart ofrivilligt kuvas.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback