Nya skidor och en vargavinter på väg

Hämtade mina Salomon Equipe10 skidor idag efter att de fått bindningarna monterade. köpte nya handledsremmar då de jag fick till mina Excel stavar inte håller måttet. Fick även med mig ett par enervit kolhydratsladdning som jag ska pröva, så att kroppen inte totalt ballar ur när man står på startlinjen i Februari.

Körde ca 11 km med rullskidorna efter jobb igår, det blev intervall träning och teknik träning. Känner att jag börjar bli mer stabil på skidorna, vilket jag hoppas ha nytta av när snön faller.

Enligt sydsvenskan så är vargavintern på väg och om de yttre elementen strålar samman så kan det bli en bra vinter med mycket snö.

Nästa vecka ska jag komma igång med träningen ordentligt. Känner att jag måste få in minst två gympass i vecka och även lite tid på cykeln.

Mental träning stärker också

Så föll träningen bort ännu en dag, men huvudträningen fick sig ingen vila.

I morgon blir det återigen en runda på skidorna där jag ska försöka fokusera på tekniken. Hoppas kunna avsluta veckan med en längre distans, men det återstår och se.

Inte i form, men formvänlig....


Äntligen frisk

Vill inte ta ut segern i förskott men nu känns det som att min förkylning äntligen har lämnat mig för denna gång. Den slog aldrig riktigt ut utan var bara riktigt seg. Lyckades ändå så in lite simning och träning med rullskidorna.

Började veckan med en kort runda med rullskidorna efter jobb, nästan 6 km. Höll lugnt temp idag men kommer nog trycka på lite mer på onsdag. Det är bara 90 dagar kvar sen står man där i spåret med alla andra och har 90 km att övervinna.

Ska försöka få in minst två pass i veckan, men det är svårt med tanke på all tid som studierna tar. Det är inte lätt att få tid till allt när man också har ett heltids jobb att sköta. Men jag klagar inte, bättre att ha för mycket än för lite att göra.

Ska försöka få ordentligt med sömn ikväll vilket betyder en tidig kväll då klockan ringer 06:00 och det är dags att ta sig till basängen för några längder.

Men innan dess blir det lite mental träning, dvs studier.

Nya kläder håller en varm i spåret

Så blev den ett inköp utav Craft skidställ idag på Stadium. Som turen föll så hade jag och Jonas en runda på rullskidorna så jag fick testa kläderna. Det var kyligt och grått idag men kläderna gjorde sig bra. I morgon ska jag försöka få händerna på ett par skidor och kanske en TT cykel. Får se om jag chokar järngrabbarna men nya inköp i morgon, man kan i alltid hoppas.


Som fisken i vattnet...

Hittade tillbaka till simbassängen idag efter jobbet och lyckades avverka total 1600 m.

Vi körde körde ökande till fallande distanser, kanske inte den rätta termen, så det blev följande:
1 x 100 m, 1 x 200 m, 1 x 300 m, 1 x 400 m, 1 x 300 m, 1 x 200 m, 1 x 100m.

Kändes riktigt bra idag och jag känner mig verkligen som fisken i vattnet. Måste absolut förbättra min teknik och vem vet hur mycket tid man kan simma bort inför KMD i Köpenhamn nästa år.

Tidigt Mörker, lagom tur med rullskidorna

Bambi på is uteblev och det kändes ganska bra att stå på skidorna igen. Det blev en lugn runda i skenet av väglamporna på de mörka cykelbanorna runt Lernacken. Känns att man varit borta ett tag men jag borde hitta tillbaka tills Vasaloppet.

Idag var det väldigt nära att jag ställde mig på hakan men lyckades hålla mig på skidorna. Första fallet kryper sig närmare, men idag var inte den dagen.


Återigen en comeback

Efter 10 dagars frånvaro från allt som har med träning att göra så hoppade jag ner i simbassängen i morse och simmade 600 m. Det var en stor uppförsbacke som visade sig, men det var skönt att vara aktiv igen.

Under min frånvaro så blev det en resa med polarna som säkers satt sina spår i fysiken. Men den största boven är nog min förkylning som jag nu hoppas har lämnar mig för denna gång.

I morgon är det dags för bambi på rullskidorna.


Återigen vila, för att må bättre

Så kom tisdagen och klockan ringde 06:15. Kändes som att jag stångats med en betongvägg och fick ställa in simningen.

Känns som att jag har en förkylning i kroppen och har bestämt mig för att vila mig i form och vänta med träningen tills nästa vecka.

Det tar emot, men känns ändå rätt.


Motionstudio, timesaver

Så var Veckan slut igen och man undrar vart den tog vägen. Mörkret letar sig in allt tidigare på dagarna och man får se till att inte tappa sin rutin att gå till gymmet.

Som tur är så finns Motionstudio i huset, vilket sparar både tid och ursäkter för att inte gå till gymmet. Att det alltid finns plats och inte massa folk är en stor bonus. Känns som att man har hela gymmet för sig själv, vilket ofta är fallet.

Avslutade med ett lite lugnare pass på gymmet då jag planerar en längre distans på rullskidorna i morgon.


Järngrabbarnas återförening, simning på agendan

Jag kan inte komma ihåg när alla tre järngrabbarna sist var samlade och tränade tillsammans. Men idag så lyckades våra vägar mötas på Aq-va-kul för att simma några längder.

Vi körde fyra 100 m intervaller, fem 200 m intervaller och avslutade med en sista 100 m intervall. Så totalt blev det 1500 m och det kändes som att man hade mer att ge. Vilket Robert fick erfara när vi körde ett 25 m race, som blev vinst på 16 sekunder. Kanske var det mina nya 2XU tri shorts som gjorde skillnaden, de kändes riktigt snabba. Speciellt om man frågar Robert. Marcus var stark som vanligt och han har även en triathlon tävling under bältet.

Avslutar veckan med ett pass på gymmet i morgon och ett långt pass på rullskidorna i helgen.