Livets goda....

Ibland måsta man stanna upp och ta sig tiden och "njuta av livets goda". Alla har vi hört någon säga det, alla har vi sagt det. Men allt för sällan så delas det med av vad just livets goda är, men här är något från min bok av livets goda.

Om det var något som min morfar förde över till mig så var det definitivt finsmakeriet. Hans förkärlek till Stilton ost, kex och ett gott vin lever vidare genom mig idag. Så när jag besökte min mamma fick jag en English Blue Stilton ost, som fick sällskap av lite fikon marmelad, vindruvor och kex. Tyvär hade jag inte mage nog att ta en av hennes finare Amarone viner, så vin lös begav jag mig hem. Väl hemma insåg jag att det fanns en liten slurk kvar at min Plantation Rom från Jamaica som visade sig passa ypperligt till min planerade smakupplevelse.

Så när man känner att man behöver det där lilla av livets goda. Hitta då det där som smälter å tungan, det där som man inte förtär varje dag och bara njut av smakupplevelsen. Sannerligen en av livets goda!!!!


Regnbågs fiasko....

Efter påtyckningar från kollegor och vänner, eller kanske jag borde säga kollega och vän så var det dags igen för finalnote. Men framför allt så läste jag något i tidningen idag på väg till jobbet som fick mig att tänka till.

Regnbågs- uttryck är något som under en lång tid flurerat inom media och som på senare tid blivit ett mer och mer vanligt inom vardagstalet. Regsnbågsrörelsen har länge försökt etablera sig inom det "öppna" samhället som en accepterad minoritet. Där man med hjälp av diverse organisationer, festivaler, dekaler och andra medel synliggör sin homosexuella läggning.

Min personliga åsikt kommer jag inte gå in på, men en artikel i Metro tog idag upp storyn om en förskola för så kallade regnbågsbarn. En kommentar i artikeln som startade tankeprocessen var att man med regnbågsförskolorna slapp jobbiga diskussioner eller situationer om ämnet då alla är liksinnade. Första tanken var att att vill undvika diskussioner eller situationer som kan bli aviga så isolera man sina så kallade regnågsbarn från icke regnbågsfamiljer? 

En minoritet som inte har accepterats, som faktiskt fortfarande inte accepteras av det "öppna" samhället, tycker det är bra och OK att isolera sina barn eller familjer för att skydda dem. Då borde det vara OK för mig att säga att jag inte vill att mina barn ska gå på en förskola, ett dagis, en skola, äta på en restaurang där regnbågsfamiljer eller vilken annan minoritet som helts finns. Iom att jag kan råka utför en jobbig diskussion då det finns oliksinnade där.

Det hade nog blivit ett jäkla liv om en majoritet hade stängt ute en minoriteten på detta sätt. Men att en minoritet får isolera sig från majoriteten, det är OK?!?!?!

Att omge sig med individer som inte är liksinnade är det som bidrar till den personliga utvecklingen. Det bidrar även till att man kan inse hur trångsynt eller naiv man kanske är. Hur ska man veta att man har fel i någon fråga eller i något man gör om inte någon påvisar detta? Det finns ett uttryck jag brukar använda mig av som går "Jag kanske inte alltid har rätt, men jag har aldrig fel". För fram tills jaginsåg att jag hade fel så hade jag ju rätt.....

Tyvär måste jag säga att förskolan förmodligen är ett Regnbågs fiasko!