Mycket mat och mycket träning under julen

Jul och ledighet brukar innebära mycket mat, dryck och gott sällskap och denna julen blev inget undantag.

Men jag har lyckats få in många bra träningspass under ledigheten. Både löpning, gym och simning. Tyvärr ingen träning med längdskidorna eller rulllskidor, vilket inte känns så bra i och med att Vasaloppet snart är åtta Becker bort.

Om det inte blir mer snö så får jag leta mig uppåt landet för att få lite träning på snö.

Idag är det nyår och för att summera 2012 så har det varit ett bra träningsår med många glada minnen. 2013 blir ett år med mer träning än jag någonsin gjort och jag ser verkligen fram emot alla utmaningar.


Äntligen en bra vecka...

Äntligen en vecka med fyra dagar som innefattade någon form av träning. Det blev Cykling, gym och styrketräning och kanske lyckas jag trycka in en tur på skidorna om snön ligger kvar på Romelåsen på söndag.

Känns som att jag lyckats få in träningen i vardagen igen, även om det gått på bekostnad av mina studier. Får ta igen det nu under ledigheten då det är fokus på träning och plugg. Kanske lika bra att börja läsa boken som ligger öppen framför datorn istället för att skriva. Hjärnan behöver också träna, även om den bara vill vila idag.


Bakhalt och glid

En ny kväll på Bulltofta med skidor och pannlampa. Tyvärr så tog jag sönder mina stavar så jag fick köpa nya som funkade bra. Tyvärr så hjälpte de inte så mycket så jag inte hade mycket till fäste i backarna.

Det var kallt och mörkt men pannlampan visade vägen. Värmde nacken med en ny halsvärmare från Inter Shopen i Milan, tackar kollegan som tog med den hem.

I morgon blir det ingen tur i spåret, men en djupgrävning i böckerna.


Jungfrufärden

Så var jungfrufärden med längdskidorna äntligen avklarad då jag och Martin hittade till Bulltofta efter jobb. Det var många tankar som snurrade i huvudet på vägen dit. Hade jag vallat ordentligt, hur mycket hade jag igen från alla timmars träning på rullskidorna, hade jag tillräckligt på mig och skulle min nya pannlampa vara bra. En tanke som inte snurrade utan bara var fast och säker var att jag skulle trilla. Mycket riktigt så trillade jag, hade bra glid från mitt försök till att valla skidorna, hade tillräckligt med kläder och pannlampan dög mer än väl.

Är också säker på att om jag inte hade tränat alla timmar på rullskidorna så hade jag med största säkerhet ramlat mycket mer än vad jag gjorde. Får tacka Jonas och Andy på jobb för alla timmars träning och tips.

Hoppas verkligen på mer snö så att man kan åka ett par gånger i veckan för det finns definitivt utrymme för förbättring.


Skidorna vallade och snön ligger på marken

Igår kväll så vallade jag skidorna för första gången, om det blev bra återstår att se idag när jag ska ut och testa skidorna.

Det kommer nog att bli en upplevelse att stå på skidorna för första gången, men det ska bli kul.

Ny vecka och snön faller

Lyckats få in både ett gympass och ett simpass denna veckan, men tyvärr så blir det inga rullskidor då snön ligger på marken. Det betyder dock att det inte är långt kvar till första träningen på skidorna. Får bara hoppas att snön och temperaturen fortsätter falla.

Idag blir det vila för kroppen men träning för hjärnan då plugget står på schemat ikväll. Ser fram emot att mina två kurser ska ta slut för det tar mycket tid träningen och kraft från mig.

Tuff vecka

En tuff vecka med lite träning. Hoppas nästa vecka blir bättre och att jag får in mer träning.

Föll lite snö idag, väntar som en liten 5-åring på att resten ska komma.