Osäker dag, osäker morgondag

Vaknade i morse och kände mig inte helt i form. Misstänkte först att det var en släng av hypokondri efter att kollegan berättat om den ena historien om baciller på jobb efter den andra.

Honung, ingefära och citron fick följa med till jobbet och mängder med te dracks.

Nu så här på kvällen så börjar jag känna att hypokondrin har släppt mer och mer för en faktiskt halsinfektion. Detta är inget som passar nu med tanke på att Vasaloppet närmar sig allt snabbare.

Denna helg blir det att kurera mig, känns lite bättre efter att jag precis beställde min nya cykel. Men jag blir nog inte frisk på det. Får se hur jag mår i morgon, men det är osäkert om jag tar mig ut förrän måndag .


Lugn start på veckan

Har blivit en lugn start på veckan då det känns att jag behöver fokusera på det jag gör óch inte så mycket mängden. Bättre att göra rätt än att göra mycket, eller göra fel.

Kändes som att det blev fel på lunchlöpningen idag, tittade inte på klockan och försökte köra på känsla. Kände att jag tog ut mig för mycket och var sliten. Analyserade löpningen efter och enligt statistiken så sprang jag som tidigare. Antar att känslan av att vara sliten bara var dagsformen. Får känna efter på fredag, eller ännu bättre se vad statistiken säger.

Ikväll blir det simning och premiären för mitt pulsbälte, ska bli kul och se vart man ligger i ansträngning i vattnet. Det känns ju bra, men känslan kan man tydligen inte lita på.

Dagsträning på skidorna

All min träning inför Vasaloppet har skett på kvällen med pannlampan som redskap. Men idag lyckades jag hitta ut i dagsljuset för lite åkning på Rommelåsen.

Det var en helt annorlunda känsla att faktiskt kunna se spåren framför sig och inte bara 20 m framför sig. Vi tog oss runt 4 varv och avverkade 20 km. Kändes bra och hade mer att ge även om axlarna fick sig en rejäl genomgång.

Enligt prognosen blir det varmare nästa vecka och snön lär inte ligga kvar. I värsta fall var detta kanske sista träningen innan Vasaloppet. Frågan är om jag är redo, men envisheten vet jag finns.


Nya spår, tuffa backar

Gjorde en utflykt till Rommelåsen för att få lite bättre spår än vad som erbjuds på Bulltofta. Det var roligt att åka en ny runda och bestiga nya backar och vilka backar det var.

Hade planer på att avverka en runda på 15 km men stannade vid 10,5 km. Fick lite känning i baksidan av låret och iom att vi ska köra i morgon igen så är det nog bättre att börja lugnt.

Ska bli kul att se hur banan ser ut på dagen och inte i kvällsmörkret. Det var en väldigt fin kväll, vindstilla, -6 och månljus.


Träning, nya övningar och förberedelser

Lyckades få in ett bra pass på gymmet under lunchen. Körde lite cirkelträning men inte för tungt, gjorde fler repetitioner istället.

Senare på eftermiddagen hade jag bokat tid med massören för att ge ryggen en genomgång. Även baksidan lår som jag känt av men inte som gett problem. Konstaterade att jag har är lite stel i högra höften vilket påverkar vänster lår. Fick lite övningar som jag hoppas reder ut det.

I morgon blir det skidor vilket medför att man vallar skidorna dagen innan. Tyvärr så tog klisterremsorna slut innan jag var klar. Får fixa det i morgon på lunchen annars blir det inget åka av.

Nu blir det vila, smoothie och lite läsning i triathletes training bible.


Även mat näste man tänka på

Andra veckan med mycket träning och jag börjar inse att jag måste se över min mat.

Det är nog inget fel med själva maten, måste nog bara komplettera den med mer grönt och frukt. Ska nog börja äta gröt på morgonen igen så att man får
En stadig bas att grunda dagen på.

Köpte en matberedare och mixer för ett tag sedan som kommer till användning när man gör en smoothie eller slänger ihop en grym sallad.

I morgon har jag bokat in en efterlängtad massage. Hoppas det går att fixa spänningen i baksidan av låret då den gamla sträckningen vill inte ge sig.


Helg med förkylning och vila

Efter fredagens träning så smög sig en förkylning på mig, förmodligen den jag kände på morgonen men valde att ignorera. Så när det var dags att ta helg så kändes det ganksa tungt i både kropp och huvud, motvilligt insåg jag att helgen skulle betyda vila och kurrering.
 
Lördagens skidträning föll bort, fick höra att spåren inte alls var bra så jag kanske inte missade något. Det blev ändå lite hjärngympa då jag hade en hemtentamen, får se hur det gick då jag var ganska seg i huvudet.
 
Söndagen kändes ltie bättre men långt ifrån i from att träna så det blev en lugn dag med ett besök på tutankhamun utställningen. Det var mcyket folk, vilket var väntat, men efter en dels väntan så flöt det på ganska bra och var en bra utställning.
 
Så efter en helg som kändes ganska bortkastad, förrutom tutankhamun utställningen, så bestämde jag mig för att testa måndagens form på gymmet. Kändes helt OK, förmodligen för att jag tog det väldigt lugnt. Får se om morgondagens simning och löpning återställer formen eller får en nygammal förkylning att blomma ut.

Förkyld fredag

Klockan ringer 0600 och den förberedd snooze alarmet är inställt på 0615. En förkylning vill göra sig hörd, men jag förnekar den och tar mig till simhallen och avverkar 1,5 km.

Efter morgonens träning så kändes allt bra och kg bestämde mig för att ta mig ut på en löprund på lunchen. Även den kändes bra, men vid lunchbordet påpekade en kollega att jag såg hängig ut och var glansig i ögonen. Förenklande kom in och jag ville känna att jag bara var trött.

Men nog kändes det som en förkylning i kroppen. Så när jag kom hem började jag kurera mig för att kunna orka med tentamen på lördag morgon och
eventuellt en tur på skidorna under lördagen. Hoppas en natts sömn gör susen, men det kanske fortfarande är förnekelsen som vill vinna den interna diskussionen.


Lugn torsdag

Får nog räkna torsdagen som en vilodag då jag bara cyklade lite på gymmet och körde lite magträning. Testar en att till IPhone som heter 6Pack abs och den är faktiskt bra.

Gårdagens tur med skidorna känns i kroppen idag, speciellt i ljumskarna. Får inte glömma att stretcha efter nästa tur. Men innan dess så blir det simning, om jag vaknar i tid, och löpning på lunchen för att avsluta en helt OK vecka. Veckan är i och för sig inte slut än, så allt kan ju hända.

Tillbaka i spåret med fäste

 

När jag såg snön falla härom dagen så kunde min stukade fot inte ha kommit mer olägligt. Man måste passa på när snön kommer om man skall få någon träning inför Vasaloppet.

Foten kändes riktigt bra idag så jag begav mig till Bulltofta för att köra en runda. Var lite orolig i början att foten skulle bli värre om jag ramlade. Vilket motiverade mig att hålla mig på skidorna denna gång. Allt som allt gick ert bra och jag fick ytterligare 1,7 km under bältet. Jag fick nog till lite bättre teknik i backarna, men den är långt ifrån där den borde vara.

Det blir nog att kasta sig ut i spåret imorgon igen, eller det lilla spåret som fanns. Det var det ganska tomt på spår under ganska långa sträckor. Set ska vara fortsatt kallt, hoppas bara på att snön börjar falla igen.


Winners don't quit and quitters don't win

Vaknade upp denna söndag med minusgrader och små snöflingor utanför fönstret. Kändes bra att söndagens löprunda i bokskogen redan var bokad.

Har känts bra i kroppen hela vecka så tankarna på att köra ett lite längre runda var inte långt borta. Mike var på direkt och vi bestämde oss för att köra 10+3 km. Vi höll ett bra tempo och backarna kändes inte allt för tuffa. Runt 6 km så trampade jag fel och stukade foten. Det var bara att knyta skorna extra hårt och springa vidare. Till en början gjorde gjorde det lite ont men smärtan försvann ganska snabbt.

När jag stukade foten hörde jag förra årets vinnare utav KMD, damer, som sa Winners don't quit and quitters don't win. Så det var bara att köra på samtidigt som smärtan inte fick bli för stor.

Vi tog oss igenom 13 km och det kändes oerhört bra. Så det blir liknande löprundor i framtiden vilket jag är säker på kommer ge väldigt bra resultat.


Trött fredagmorgon och tränings filosofi

Klockan ringde 06:05 och jag kände att kroppen inte fått tillräckligt med vila inför dagens första träning. Skickade ett sms till de andra järngrabbarna om min frånvaro från morgonträningen. Det blev en lång diskussion ang. min frånvaro och att jag hade svag karaktär. Men jag stod på mig då jag anser att det är bättre att känna sig utvilad och genomföra träningen när man är stark i kroppen, istället för att göra det även om man känner sig trött och sliten.

Detta betyder inte att man inte ska träna även om man har träningsvärk för det är ingen anledning att avstå. Men om man nu inte känner att man har tillräckligt med ork i kroppen, då tror jag att man tjänar på att avvakta med träningen tills orken kommit tillbaka.

Till lunch var orken definitivt tillbaka och det blev en 6 km löp runda med två kollegor. Tog det lugnt då jag hade lite känning i vaderna från tidigare i veckan och jag ville inte få för hög puls.

Iom att jag missade morgonens simträning så såg jag till att hitta till simhallen efter jobb så att jag kunde bocka av det från dagens schema.

Helgen bjuder på vila under lördagen, om jag lyckas hålla mig från gymmet, och under söndagen blir det en 10 km runda i skogen.

Jobbigaste på länge

Hade tänkt titta förbi gymmet på lunchen och ta igen gårdagens missade träning. Men som alltid blir inget som man tänkt sig så jag fick gå efter jobb. Lyckades hitta en intressant WOD, workout of the day, genom en Crossfit app som jag tänkte testa. Det hela tog lite mer än 30 minuter men är nog något av det jobbigaste jag genomfört på ett gym.

Det var många olika övningar och varje skulle genomföras med 50 repetitioner. Bäst sista övningen var Burpees och jag trodde aldrig att de skulle ta slut.

Blev snabb middag hemma innan jag tog mig till bastun för lite avkoppling.

Allt som allt en bra dag, behöver mer sådana under 2013.


Insomnia och ingen träning

Spenderade större delen av natten med att slåss mot den beryktade insomnia fenomenet. Varför vet bara hon, för mig är insomnia definitivt en hon. Referera till henne som han eller hen känns bara fel, för mig för uppenbara anledningar.

I vilket fall som så resulterade detta i nästan ingen sömn och utebliven träning. Tråkigt, men kanske bra med en tidig vilodag denna veckan.

Hoppas bara att jag slipper ett nytt besök av henne inatt, eller att jag vinner över henne tidigt.


Första dagen på jobbet, cykling med intervaller

Så var det dags att börja jobba igen efter julledigheten, som har inneburit mycket vila och en del träning. Bestämde mig att inte lyfta skrot idag, för att vara pigg på morgondagens simträning, som är tidigt på morgonen. Så veckan fick börja med ett cykelpass på gymmet där jag körde lite intervall träning för en gång skull.

Längtar tills det blir dags för cykling ute på landsvägarna, men det dröjer nog ett tag då minusgraderna är på väg tillbaka. Förhoppningsvis blir det kallt snabbt och snön börjar falla så att man kan åka lite skidor innan Vasaloppet.

Långt senare

Lyckades hinna med att gå till simhallen, löpa i bokskogen och gymma innan jag skrev på bloggen.

Känns som en bra början på
2013 och tar en sista kväll med alkohol med grabbarna. Tanken är att inte dricka och fokusera på träningen, så vi får se när det blir en öl igen. Sist jag tog en paus gick det åtta månader men jag tror inte att det rekordet kommer att slås denna gång.
I morgon blir det vila innan en vecka med jobb och träning.


Nytt år och första träningen genomförd

Planen var att träna den första dagen på året. Men efter en spontant sen kväll så spenderades första dagen i soffan med snabbmat.

Dagen efter var det bara att ta sig i kragen och bege sig till gymmet. Fick ett nytt crossfit pass av en vän som jag körde igenom. Det var tufft så här dagen efter, men lika bra att ta tjuren vid hornen. I morgon blir det simning och om kroppen tillåter även en löprunda på kvällen.