Efterlängtad Skanör tur och retur

Så idag kan man checka av ytterligare en sak som jag aldrig trodde jag skulle göra om du frågat mig för 15 år sedan. Att cykla Skanör tur och retur, tanken slog en nr man var ung och hängde i Höllviken på somrarna. Men lika snabbt som tanken kom så försvann den för man tyckte det var för långt.

Tills idag då jag och en kollega tog oss ner till Skanör för att avnjuta en välförtjänt dubbel machiato. Förmodligen den godaste jag druckit, pga omständigheterna.

Så turen gick rakt ut från Malmö förbi Holma, in i Tygelsjö, genom Vellinge och Höllviken för att sedan ta oss till Skanör. Vägen hem tog vi en tur genom Gessie villastad, Bunkeflo, Klagshamn, Sibbarp, Ribersborg.

Totalt blev det 73 km med ca 29.5 km/h då vi inte hade mycket motvind. Var kul att ha någon att cykla med senna gång och hoppas på fler gästspel från min kollega. Fick många bra tips om hur jag ska cykla. Efter en lång och efterlängtad resa så blev det ett par timmars vila på soffan.

Ser fram emot nästa fika i Skanör, får se om det blir någon annan tur ut på landet innan dess.


Aspö runt....

Träningsprogrammet inför långhelgen var spikat, men det sprack pga allt jobb med huset. Men det blev ca 4 mil på cykel och en introduktion till tennis.

Det finns dock begränsat med vägar på Aspö, så det blir att man får cykla runt och runt ön för att komma upp i distans. Det som begränsas i sträcka kompenseras med behagliga backar och underbar natur.


Göteborgsvarvet i Malmös parker

Igår var det Göteborgsvarvet men tyvärr kunde jag inte vara där som vissa av mina vänner. Bestämde mig att köra mitt eget sympati varv i Malmös parker.

Det blev totalt 22,3 km på 1.48 h i lätt regn. Med tanke på att jag aldrig sprungit längre än 10 km är jag ganska nöjd. Det som slog mig var att Lidingöloppet är dubbelt så långt.

Tur att jag har tid att träna inför det, för idag kan jag nästan inte gå...


Walk of träningsvärk

Så det efterlängtade benpasset inkluderade marklyft, som inte gjorts på länge. Så i morse var benen fulla av träningsvärk och det tog emot att sätta sig på cykeln och ta sig till jobb.

Runt kvarteret så var benen nästan som nya igen, men det blev igen spurt. Väl på jobb, sittandes vid mitt skrivbord hela dagen, så blev The Walk of träningsvärk värre för varje timme som gick. Tur var att man fick värma upp benen på vägen hem.

Kan inte bli påmind av en replik från Full Metal jacket, om jag mins rätt, där drill sergent eller generalen säger: "do you know what the best thing about pain is? It lets you know that you are not dead yet."

Kan nästan säga samma sak om min träningsvärk, men det kommer bli sex jobbiga kilometrar att springa på lunchen i morgon.


Att lyssna på kroppen är en konst att bemästra.

Efter en dag utan träning så kändes det att man hade mycket att ta igen. Ett gym pass på lunchen och fotboll på kvällen. Efter matchen hade jag mer att ge så jag kom in på tanken att ta en sen löprunda.

Efter mat och lite vila så var det dags, men kroppen drog i handbromsen och jag lyssnade. Nu så här i efterhand så känns det som att jag gjorde rätt val. Jag hoppas att jag även lyssnar på kroppens signaler bästa gång jag hamnar i samma situation.

Det finns ju alltid en dag i morgon också, då blir det cykling och ett efterlängtat benpass.

Fick nys om ett triathlon event i Malmö i Augusti. Låter som en kul grej så vi får se om jag anmäler mig. Jag ska nog gå med i en triathlonförening så att man kan träna och lära av andra.


Bitter insik, möjligheternas kamp

Att ta sig an svenska klassikern har från början varit att ta sig an fyra stora utmaningar. Från början så har Vasaloppet känts som den största utmaningen. Speciellt då jag kommer från den delen av landet där vi inte åker skidor på vintern. Vätternrundan har alltid känt tung pga den långa distansen. Lidingöloppet är både långt och tufft men något man får ta sig igenom och sedan har vi att simma Vansbro.

Jag tror jag har underskattat den sistnämnda utmaningen, eller i alla fall min egen förmåga vad gäller frisim. Denna bittra insikt fick jag idag när jag påbörjade min simträning i 25 m bassängen.

Det kommer att ta många timmars träning för att komma upp till en nivå för att ens kunna försöka simma 3 km non stop.

Tur att man är ute i god tid och har tiden att träna. Kanske borde jag ta och köpa ett par rullskidor inom en snar framtid. Känner att jag även kommer att få en ännu bittrare insikt då.

Det är bara att kämpa på.


Efter träning kommer vila....

Otaliga gånger har jag använt uttrycket "Man kan cykla runt Malmö på en timme" för att beskriva hur kompact Malmö är som stad. Även om staden växt väldigt mycket de senaste åren.

Jag har alltid velat cykla runt Malmö stad för att se om mitt påstående var sant. Idag kunde jag checka av det från min "bucket list". Det tog dock lite mer än en timme att genomföra, men då cyklade jag en extra omväg genom Tygelsjö och Gessie innan jag tog mig innanför Malmö stadsgräns igen.

Totalt 53 km, mycket av det i motvind vilket fick mig att inse att innan bästa cykeltur så ska jag titta på hur vindarna blåser. Avslutade med en 7 km runda igenom Malmös parker och tog en liten paus på en vernissage i Pildamsparken, där en barndomsväns pappa ställer ut.

Efter ett tufft träningsprogram så blev det mat och vila. Tog emot lite att inte vara ute och njuta av kvällssolen, men min tre timmars siesta var välförtjänt. Likaså mammas underbara tiramisu.


Dagsform och livets goda

Dagsformen idag kan jag inte klaga på då jag sänkte mig tid på 6 km lunchlöpning med 1 minut. Kanske var set de nya löparskorna som gjorde skillnaden?

Fanns till och med krafter för att genomföra ett snabbt gym pass efter jobb.

Förutom bra utrustning så behövs bra mat så det blev en tur till slaktaren för att köpa entrecote, oxsvans, oxfärs och lite korvar. God mat ÄR livets goda!

Ikväll ska det hängas med polare, men det ska cyklas och springas så set blir nog lugnt. I och för sig så blir det alltid vilt när jag säger så, Undra varför....


Ny träningsklocka och ännu en dag med cykling...

Började cykla till jobbet förra veckan och försöker göra det så ofta det går. dels för att få ROI för min racer investering men även för träningens skull. Börjar nu kännas lite lättare för varje dag som går, samtidigt som min förvåning utav människor i trafiken tycks hitta nya höjder för varje dag.

I morse så ser jag en mamma gå med sin son i hand gå över cykelbanan UTAN att titta varken höger eller vänster mitt så Södervärn; vilket är en av Malmös mest trafikerade platser under rusningstid. Antingen så gjorde hon ett ärligt misstag eller så var hon helt ovetande om sin omgivning, vilket kan vara ytterst farligt i Malmö. Denna gång gick det bra, men tänk om olyckan varit framme. Det kunde slutat illa för både henne och hennes lille son.

Jag fick min nya GPS klocka igår, Suunto Ambit, den är basic, har all funktionailtet jag behöver för tillfället och har en bra träningsdagbok online;
www.movescount.com. Detta är mitt senaste inköp för att se hur mycket jag tränar och hur min träning utvecklas.

Det finns fler inköp som måste göras för att kunna träna inför nästa års stora utmaning, Vasa loppet., i form av rullskiror. Behöver göra lite mer efterforskning på vad det finns för utrustning innan jag gör mitt inköp. Jag måste nog lägga upp ett bra träningschema för att få lite mer struktur på tiden jag lägger på de olika tränings momenten; gym, cykling, simning, löpning, fotboll, rullskidor (framtiden).

I morgon blir det i alla fall löpning på lunchen, 6 km, och kanske ett gympass efter jobb. Allt beror på dagsformen...