Cykling och löpning en bra kombination

Så var det torsdag och på agendan stod. 20 Km cykling och 5 Km löpning. Blev ett litet mellanmål, banan och proteinshake, innan jag mötte upp Robert och vi började. Cyklingen tog oss ut mot Torup och tillbaka, nya vägar och nya backar där gårdagens 30 km tur gjorde sig hörd.

Efter Cyklingen tog vi en 5km löprunda i Bulltofta. Har inte sprungit där sen mellanstadiet, men det var sig likt. Föredrar ändå att springa i bokskogen. Drog på mina nya Inov-8 skor, vilken magisk känsla. Otroligt lätta och satt som klister på foten.

I morgon blir det vila efter sex dagars bra träning.


Ny vecka nya skor

Tjurruset närmar sig med besked, lite mer än än månad kvar. Ändrade lite på veckorutinen och fick in en löprunda i Måndags. Sprang inte på tid utan på puls igen, med målet att ligga under 170. Detta resulterade i ca 5:50 tempo så man blev omsprungen utav många. Ska jag bli bättre så är väl det att spring på puls som gäller ibland. Får se om det ger resultat.

Rullskidorna åkte på igår och tog en annan väg på vår runda för omväxlings skull. Bra blandning utav raksträcka och backar. Känner att jag gör framsteg för varje gång. Kan bara bli bättre.

Gym och cykling stod på agendan idag. på lunchen tryckte vi in gymmet och efter jobb blev det cykling. Trist att det inte blev någon uppslutning från andra på kontoret.

I morgon blir det cykling och löpning efter vart annat. Det var länge sen sist så det ska bli kul. Får vänta tills helgen för testa mina nya Inov-8 skor som kom igår.


Lugn vecka med teknik och tempo

Det var dags för en lugn vecka med fokus på rätt teknik och lägre tempo.

Bromsa och frånskjut blev övningen för rullskidorna medan löpningen fick fokusera på stegfrekvens, höga knän och lägre puls.

Om det ger något resultat är allt för tidigt att säga men löpningen gick snabbare än sist och med ett hållbart tempo. Vi får se hur det ser ut efter ett par månader.


Trötta ben men stark vilja

I söndags blev det andra rundan med Höllvikens CK. Denna gång blev det en runda från Höllviken till Torup och tillbaka. Första 6 milen kändes bra men sista en och en halv milen så var benen riktigt tunga. Till slut var det bara viljan som fick mig att fortsätta, gav dock aldrig upp.

Känner att jag klara mer men har fortfarande en bit kvar för att hänga med klungan från start till mål. Om jag fördela min energi bättre nästa gång så är jag nog där, to be continued...


Upp och ner för backarna i skogen

Så blev det dags för ännu en runda i skogen. Lyckades avverka 10 km innan solen tittade fram och värmen med den. Ligger fortfarande för högt i puls men det kändes helt OK.

Ska bli intressant att se hur det kommer gå med cyklingen i morgon.

Sprang med en vän som ska göra Iron man nästa år. Så det blir nog att hänga med där och göra första i Kalmar 2013 för att ta andra i Nya Zeeland 2014.

Målen är satta, nu gäller det att genomföra dement hela.


Variation förnöjer.

Det har varit sex dagars träning med stor variation. Har nog fått in alla element som jag sysselsätter mig med för tillfället. Det känns att jag legat i men känner inte att jag slitit ut mig. Ska bli skönt ned en dra vila innan helgens träning drar igång. Måste nog bli lite bättre med maten, klämma in ett eller två små mål till under dagen. Med det sagt så är det dags för en efterlängtad vila.


Ny rutt, nya träningskompisar

Så blev det dags att åka lite rullskidor med mer rutinerade rullskidåkare. Började lite lugnt men kände ändå att jag hängde med, vilket senare visade sig vara deras möjlighet att hålla igen.

Vi körde en runda nere vid brofästet, där ett varv är totalt 5 km. Det som skiljer denna rutt mot mina tidigare är att här finns det ett bar rejäla uppförsbackar så att man kan träna diagonalen ordentligt. Men det som går upp måste även komma ner så det blen en hel del plog träning. Vilket var skönt för nu kan jag äntligen stanna när jag behöver.

Ser fram emot näste tur i backen!

Klungan lämnar ingen...

Så kom dagen då jag skulle våga mig ut bland riktiga cyklister i en cykelförening och hänga med dem på ett av deras distanspass på 80-100 km. Då jag aldrig cyklat i klunga tidigare så se det lite nervöst men som alltid är det bara att ta tjuren vid hornen. Tre grupper skulle ge sig ut snabb, medel och långsam. Bestämde mig för medel där snitthastigheten skulle ligga på 30 km/h. Första 30 km så höll gruppen 28 km/h, men detta trappades upp efter ett kort stop med fika och kaffe. Nästa 30 km fik betydligt snabbare, 34-36 km/h. När till slut backarna och tempot blev för mycket och benen blivit fulla med blod så föll jag efter gruppen stannade för en kort paus. Man drog ner tempot till det tänkta 30 km/h och jag kunde avsluta starkt, 87 km på under 3 timmar. Det måste jag säga att jag är nöjd med.


Rullande och blåsor...

Efter en lång väntan så fick jag äntligen på mig mina rullskidor och gav mig ut för att få insikt i vad jag egentligen tagit på mig att genomföra. Smygstartade i börja av veckan med att öva in testa på balansen vid an avlägsen och tom parkering så att man inte vara i vägen för andra. Försökta öva in diagonalen men det var lite för ambitiöst så jag fokuserade på att ta mig frammåt med stakning.

Så blev det då dags för att ge sig ut och se hur ett längre träninigspass med rullskidorna skulle kännas. Efter 56 minuter av stakning så var händerna fulla med blåsor och överkroppen hade fått sig en riktig genomkörare. Resultatet 11 km och insikten att jag om bara några månader ska genomföra en sträcka som är 9 gånger så lång. Det som känns bra är att känslan är att det kommer gå, hade känts jobbigare om man blivit helt avskräckt.